Ambitie

Times are changing, it is time to change

Veranderingen versnellen en interessante initiatieven werkelijkheid laten worden, dat is onze ambitie.

Verandering is nodig. We leven op krediet en putten de aarde steeds verder uit. Het is niet langer meer vanzelfsprekend dat onze kinderen het beter zullen krijgen dan wijzelf. Het neoliberalisme, de ideologie van de jaren tachtig en negentig, heeft ons in een financiële crisis gestort en het publieke domein verweesd achtergelaten.

Tegelijkertijd zijn we rijker en welvarender dan ooit en zijn onze mogelijkheden welhaast onbeperkt. De vele kansen die er zijn worden nog onvoldoende benut.

 

Verandering is gaande. We leven middenin een transitie maar het is nu nog onbeslist en ongekend welke ideeën en initiatieven de komende decennia gaan domineren. De beweging gaat vele kanten op. Nieuwe maatschappelijke initiatieven bloeien op maar hebben vaak moeite om wortel te schieten. Mensen individualiseren maar vormen tegelijkertijd nieuwe en krachtige verbanden.

Iedereen met een interessant initiatief is welkom bij Triple Turnaround. Maar we zullen uiteindelijk niet met elk initiatief in zee kunnen gaan. We moeten zelf voldoende in een idee geloven en in de kansen op succes. En uiteraard moet het initiatief de samenleving vooruit helpen. Verder vinden we het belangrijk dat deze kernwaarden er in terug te vinden zijn: